Menu

 

Aardbeientaart variatietips

Wij hebben u hier een manier gegeven om een aardbeientaart te maken, maar uiteraard zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden! Daarom hebben we hier voor u nog enkele variatietips voor uw aardbeientaart!

Zelf hebben we overigens eigenlijk al twee opties aangedragen, namelijk de aardbeien chocoladetaart en de kleinere aardbeientaartjes. Maar er zijn meer mogelijkheden!

Zo bestaat er de zogenaamde aardbeien soesjestaart. Ook dit is een heerlijke soort aardbeientaart die bovendien erg geschikt lijkt als toetje. Het bevat namelijk uiteraard soesjes, maar ook aardbeienpudding en likeur!
Een andere variatie zou de aardbeien shortcake kunnen zijn. Voor de echte aardbeienliefhebber is dit zeker een favoriet. De aardbeien zijn in dit gerecht namelijk niet slechts decoratie, maar vormen ook een belangrijk onderdeel van de vulling! Een echte aanrader dus!

En wat te denken van een Limburgse aardbeienvlaai? Dit lijkt misschien iets om te kopen in een supermarkt of speciaalzaak, maar er circuleren ook genoeg recepten om zelf eens te proberen een te bakken!

Ongetwijfeld zijn er nog vele andere soorten gebak die zouden kunnen worden gecombineerd met aardbeien. Wij zouden zeggen, neem eens een kijkje op het internet! Gerenommeerde bedrijven als Dokter Oetker bieden daar recepten aan, maar er zijn ook genoeg particuliere bakkers die hun kookideeën met u willen delen! En dan gaat het niet alleen over verschillende soorten aardbeientaart, maar zelfs voor het maken van de ‘gewone’ aardbeientaart zijn tientallen verschillende recepten te vinden!