Menu

 

Aardbeientaartjes

Een leuk alternatief voor de aardbeientaart zijn de aardbeientaartjes! Deze vrolijke gerechtjes zijn uitermate geschikt voor als er visite langskomt. Vaak is er dan geen complete taart nodig en volstaan een relatief klein aantal aardbeientaartjes. Omdat ze ook nog eens snel en makkelijk zijn te maken zijn de aardbeientaartjes de ideale lekkernij voor bij de koffie!

U kunt er voor kiezen om taartbodems voor de aardbeientaartjes simpelweg te kopen. Dit geldt overigens ook voor aardbeienvlaaivulling die je op de bodempjes kunt doen. Een toefje slagroom er op en u bent klaar voor elke mogelijke bezoeker, binnen enkele minuten!
Als u dat leuk vindt kunt u natuurlijk ook de aardbeientaartjes zelf maken. Hiervoor zijn veel verschillende recepten. Hieronder doen wij een voorstel voor het bereiden van zes aardbeientaartjes, te beginnen met de ingrediënten per taartdeel:

Voor het deeg:
 25 gram zelfrijzend bakmeel
 55 gram roomboter
 120 milliliter melk
 Een theelepel bakpoeder
 Een theelepel kristalsuiker
 Een halve theelepel zout

Voor de vulling:
 450 gram verse aardbeien
 450 milliliter slagroom
 Een theelepel kristalsuiker
 Een vanillestokje
 Poedersuiker

Verder heeft u enkele materialen nodig om de aardbeientaartjes te kunnen bereiden, namelijk een uitsteekvorm, een deegroller, een bakplaat en een oven. Als u dit alles heeft verzameld, kan het bereiden beginnen:

Het deeg:
Voeg het bakmeel, het zout en de suiker bij elkaar en wrijf hier de boter bij. Vervolgens kunt u de melk toevoegen en het geheel kneden tot deeg. Doe dit ongeveer een halve minuut op bijvoorbeeld een houten plaat. Zorg ervoor dat deze plaat bestoven is met bloem. U moet het deeg zo kneden dat het een lap van ongeveer een centimeter dik is. Met de uitsteekvorm kunt u zes stukken uit het deeg snijden die u vervolgens gedurende acht tot tien minuten moet bakken op een ingevette bakplaat. Doe dit in een voorverwarmde oven op zo’n 230 graden Celsius. Laat de taartbodems die u nu gemaakt heeft na het bakken afkoelen.

De vulling:
Voor de vulling gaat u lagen van aardbeien en slagroom creëren. Maak daarvoor eerst de slagroom, door de 450 milliliter slagroom samen met het suiker en het vanillemerg uit het vanillestokje samen te kloppen.

De ‘finishing touch’
Maak nu de aardbeientaartjes af door om en om een laagje slagroom en een laagje aardbeien op de taartbodempjes te leggen. Werk het geheel af door bestuiving met poedersuiker!