Menu

 

Aardbeientaart maken

Voor het maken van een aardbeientaart heeft u verschillende ingrediënten nodig. De taart kent enkele verschillende onderdelen. Hieronder zullen wij de ingrediënten per taartdeel voor u op een rijtje zetten:

Voor het deeg:
 175 gram boter
 100 gram poedersuiker
 250 gram bloem
 40 gram bakpoeder
 80 gram vanillesuiker
 50 gram gesmolten witte chocolade
 Een ei

Voor de crème:
 50 gram suiker
 35 gram custard
 500 milliliter melk
 250 milliliter slagroom
 Een ei

Voor de garnering:
 500 gram aardbeien
 Eén zakje Taartina

Behalve deze ingrediënten heeft u ook nog enkele voorwerpen nodig, te weten: een taartvorm, een zeef, een taartrooster en een oven.
Heeft u dit allemaal in huis gehaald? Dan kunt u aan de slag met uw eigen aardbeientaart! Hieronder volgt een beschrijving van de bereidingswijze per taartdeel:

Het deeg:
Gooi de boter, het poedersuiker, de vanillesuiker en het ei bij elkaar. Klop het mengsel tot het romig is. Breng ook het pakpoeder en de bloem bij elkaar, en zeef het over het mengsel van boter wat u zojuist heeft klaargemaakt. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is en giet het deeg wat nu is ontstaan in de bakvorm. Deze dient beboterd en met bloem bestrooid te zijn.
Het deeg is nu klaar om gebakken te worden! Heeft u een elektrische oven? Bak het deeg dan op 180 graden Celcius. Voor een heteluchtoven geldt 160 graden Celcius, en een gasoven zet u op stand 3. In alle gevallen moet het deeg zo’n vijfentwintig minuten gebakt worden. Uiteraard moet de oven eerst voorverwarmd worden.

Nadat het deeg als een taartbodem uit de oven is gekomen laat u het ongeveer vijf minuten koelen, waarna u het op een taartrooster legt. Nu is de tijd gekomen voor de gesmolten witte chocolade. Bestrijk de taartbodem hiermee en laat hem nog verder afkoelen!

De crème:
Begin met het bereiden van de crème door de custard te mengen met de suiker. Voeg ook nog het ei toe en doe hier twee theelepels melk bij. De rest van de melk moet u nu aan de kook brengen. Zodra het kookt moet u vier theelepels van de melk mengen met de custard. Hierna kunt u het geheel in de hete melk gooien! Het mengsel moet vervolgens nog even doorkoken. Blijf tijdens dit proces roeren! Ook als u de pudding vervolgens laat afkoelen moet u het zo nu en dan nog even omroeren.

Om de pudding helemaal af te maken moet u de slagroom nog toevoegen. Klop dit op en schep het door de pudding, die inmiddels afgekoeld moet zijn.

De ‘finishing touch’:
U heeft nu zowel de crème als het deeg gebruiksklaar gemaakt. U hoeft de twee nu alleen nog maar samen te voegen door de crème gelijkmatig over het deeg te verdelen. Vervolgens belegt u uw taart met de verse aardbeien, en de taartina. De taartina moet u bereiden zoals op de verpakking is aangegeven. Vergeet niet de aardbeien schoon te maken voor gebruik!
Eet smakelijk!